Ebaterve suhte ohumärgid
29, Тарту, Эстония

Suhe on kaotamas oma sära, kui see sisaldab endas õelat, lugupidamatut, kontrollivat või lausa ahistavat käitumist. Ahistav käitumine võib olla emotsionaalne, verbaalne e sõnaline või füüsiline. Inimeste jaoks, kes sellise käitumise keskel üles kasvanud on, võib see teinekord tunduda isegi OK. Aga see ei ole! Lahkus, hoolivus, lugupidamine ja austus on hea ja hästitoimiva suhte esimesteks tunnusteks.

Kui su armastatud väljavalitu solvab sind, räägib sinuga roppuste keeles ja õelal toonil, sunnib sind millekski, milleks sa valmis pole või lausa tarvitab su kallal füüsilist vägivalda, on aeg mõelda järgi – kas see suhe on seda väärt. Küsi endalt, kas su poiss- või tüdruksõber:
Saab vihaseks kui sa ei jäta tema pärast oma planeeritud tegemisi tegemata?

Kritiseerib su riietusstiili ja välimust ning teeb pidevalt vihjeid, et sa ei leiaks niikuinii kunagi kedagi teist enda kõrvale?

Keelab sul suhelda teiste tüdrukute ja poistega?

Tahab, et sa katkestaksid tegelemise mõne oma huvialaga, kuigi sa armastad seda?

On iial tõstnud su vastu kätt, kui vihaseks saab või lausa löönud sind?

On kunagi sundinud sind millekski, milleks sa veel valmis pole, tahtnud liiga kähku suhtes uuele tasemele liikuda?

Need ei ole muidugi ainsad küsimused, mida endalt küsida. Kui sa oma suhet analüüsid ning leiad, et mis tahes viisil on su partner sind üritanud kontrollida, enda suhtes halvasti tundma panna, eraldada sind muust maailmast või sind haavanud füüsiliselt ning seksuaalselt, on aeg see suhe sinnapaika jätta ning lahti lasta. Õige pea saad isegi aru, kui ebaterve see olukord oli!

1 просмотров
 
Комментарии

Комментариев пока нет.
Будь первым - напиши свой комментарий.

Дневники
Дневники обновляются каждые 5 минут